خواص بادام
بادام، یک نوع میوه خشک است که از درخت بادام بدست می آید و در دسته پسته ها قرار دارد و به طور عمده در مناطق معتدل و خنک رشد می کند. مزارع آن در کشورهایی مانند آمریکا، ایران، استرالیا و اسپانیا یافت می شود.
همچنین این مغز به صورت تازه و خشک شده مصرف می شود. این آجیل خوراکی بسیار محبوب است و به صورت خام، برشته و همچنین در تهیه خوراکی ها و شیرینی ها استفاده می شود و در نهایت یک منبع عالی از چربی های سالم، پروتئین، فیبر، ویتامین E و مواد معدنی مانند منیزیم، مس و فسفر است.
خواص بادام چیست؟
بادام یک نوع مغذی غنی و خوشمزه است که در بسیاری از مناطق جهان کشت می شود. خواص بادام به دلیل ترکیبات مغذی آن شناخته شده اند. در زیر، تعدادی از خواص سلامتی بادام را بررسی می کنیم:
-
پر از مواد مغذی
منبع خوبی از ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان ها است. آن ها حاوی ویتامین E، ویتامین B2، ویتامین B3، منیزیم، فسفر، منگنز و روغنهای چرب سالم هستند.
-
محافظت از قلب
مصرف بادام میتواند به بهبود سلامت قلب کمک کند. چربی های ناسالم جایگزین چربی های سالم (مانند اسیدهای چرب چندگونه اشباع نشده) می شود و میزان کلسترول بد را کاهش می دهد.
-
حفاظت از مغز
برخی مطالعات نشان دادهاند که مصرف آن می تواند به حفظ عملکرد مغز و کاهش خطر بروز بیماری های مرتبط با سن، مانند آلزایمر، کمک کند. ویتامین E و آنتی اکسیدان های موجود در بادام می توانند در مقابله با استرس اکسیداتیو کمک کنند.
-
کنترل قند خون
این آجیل چندین عنصر موثر برای کنترل قند خون دارد. فیبر موجود در آن می تواند جذب قند را کند، کند و تخلیص قند خون را تسهیل کند.
-
حمایت از سلامت پوست
ویتامین E و آنتی اکسیدان های موجود در بادام می توانند در حفظ سلامت پوست و کاهش التهاب و خشکی پوست کمک کنند.
-
حفظ وزن سالم
بادام به عنوان یک منبع پروتئین و فیبر قوی باعث افزایش سیری و احساس سیری می شود. این می تواند در کاهش مصرف غذا و حفظ وزن سالم کمک کند.
واضح است که برای بهره برداری کامل از خواص بادام، توصیه می شود به همراه یک رژیم غذایی متنوع و سالم مصرف شود. همچنین، در صورت داشتن هرگونه حساسیت یا مشکلات بهداشتی، قبل از مصرف بادام با پزشک خود مشاوره کنید.
بادام در کجا کشت می شود؟
بادام در مناطق مختلف جهان کشت می شود. این درخت برای رشد به آب و هوای معتدل نسبتاً خنک نیاز دارد و در مناطقی با تابستان های معتدل و زمستان های سرد بهترین عملکرد را دارد. برخی از کشور ها که به عنوان تولیدکنندگان بادام شناخته می شوند عبارتاند از:
-
ایران
ایران یکی از بزرگترین کشور های تولید کننده آن در جهان است و بادام های ایرانی به دلیل کیفیت بالا یشان در سراسر جهان شناخته شده اند.
-
ایالات متحده
ایالات کالیفرنیا، ایالت نیومکزیکو و… در ایالات متحده تولید این محصول بسیار زیادی دارند.
-
اسپانیا
اسپانیا نیز یکی از کشورهایی است که این آجیل در آن تولید می شود و انواع مختلفی از بادام در این کشور یافت می شود.
-
استرالیا
استرالیا نیز یکی از تولیدکنندگان بزرگ این میوه در جهان است و بادام های استرالیایی محبوبیت زیادی دارند.
-
ترکیه
ترکیه یکی دیگر از کشورهایی است که مقدار قابل توجهی از این محصول تولید میکند.
مقصد دیگرهای تولیدکننده بادام شامل ایتالیا، فرانسه، یونان، آلمان و کشورهایی از قاره آفریقا مانند مغرب و الجزایر است.
بادام چه کاربردهایی دارد؟
یک مغزه خوراکی است که در بسیاری از غذاها و تنقلات استفاده می شود. همچنین به صورت تازه، خشک شده، برشته یا خام پیدا می شود و در فرآیند تهیه انواع غذاهای دیگر نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
- مصرف مستقیم
- تهیه خوراکیها
- تهیه آب بادام
- استفاده در طبخ
- تزئین غذاها
- روغن بادام
- ارزش غذایی
توضیحات موارد بالا
- به طور کلی، به عنوان یک خوراکی سالم، مغزی و با ارزش غذایی بالا شناخته می شود و در تهیه انواع غذاها و خوراکی ها مورد استفاده قرار می گیرد.
- می تواند به عنوان یک میان وعده سالم و پرانرژی برای صرفه جویی در حالت گرسنگی استفاده شود.
- نوع برشته شده آن می تواند در تهیه خوراکی هایی مانند آجیل ها، میکس آجیل، بستنی، شکلات و بارهای نارگیلی استفاده شود.
- با خرد کردن و تهیه آبکشی آن، می توان آب بادام تهیه کرده و از طعم و خواص آن بهره برداری کرد. این محصول غنی از ویتامین E است و می تواند به عنوان یک نوشیدنی سالم استفاده شود.
- ممکن است به صورت خام یا پخته در طبخ غذاهای مختلف استفاده شود. برای مثال، بادام برشته در سالادها، خوراکی های پخته شده و دسر ها مورد استفاده قرار می گیرد.
- این میوه با رنگ و شکل جذاب خود می تواند برای تزئین کیک ها، شیرینی ها و سایر دسرها استفاده شود.
- همچنین می توان روغن استخراج کرده و در طبخ و پخت شیرینی جات و غذاهای دیگر به کار برد.
- حاوی مقدار زیادی پروتئین، فیبر، ویتامینهای B و E، اسید های چرب مفید و مواد معدنی مانند منیزیم، کلسیم و پتاسیم است. بنابراین، مصرف بادام می تواند به بهبود سلامت قلب، حفظ سلامت مغز، کاهش التهابات و تقویت سیستم ایمنی کمک کند.
از بادام چه غذا ها و شیرینی هایی درست می شود؟
بادام یک ماده غذایی متنوع است که در تهیه انواع غذاها و شیرینی ها استفاده می شود. در زیر چند نمونه از غذاها و شیرینی هایی که می توان با استفاده از بادام تهیه کرد، آورده شده است:
- پلو: این یک غذای سنتی ایرانی است که با استفاده از برنج، بادام، گوشت مرغ یا گوشت چرخ کرده و ادویه های مختلف مانند زعفران، دارچین و هل تهیه می شود.
- روغن: به عنوان منبعی غنی از روغن های سالم شناخته می شود. روغن آن می تواند در تهیه سس ها، سالاد ها، خوراکی ها و حتی شیرینی ها مورد استفاده قرار گیرد.
- کوکی: در تهیه کوکی ها نیز مصرف می شود. می توانید بادام خرد شده را به تست کوکی اضافه کنید و طعم و مزه جالبی به آن ببخشید.
- بادام پسته: ترکیبی از این محصول و پسته که در قالب شیرینی یا نوشیدنی تهیه می شود. این ترکیب با طعم و مزه خوبی همراه است و به عنوان شیرینی ای خوشمزه محبوب است.
- بستنی: ممکن است به صورت خرد شده به بستنی اضافه شود، که علاوه بر تزئین و ظاهر زیبا، طعم و مزه منحصر به فردی را به آن ببخشد.
- بادامیسو: این یک شیرینی ژاپنی است که با استفاده از نوع خرد شده، آرد برنج و شکر تهیه می شود. بادامیسو طعم شیرینی خوشمزه ای دارد و ممکن است در تزئین شیرینی ها و دسرها استفاده شود.
لطفاً توجه داشته باشید که این فقط چند نمونه از غذاها و شیرینی هایی است که می توان با استفاده از بادام تهیه کرد، و هنوز بسیاری از دستورات و روش های دیگر وجود دارند که از این محصول استفاده می کنند.
بادام را با چه چیز هایی می توان صرف کرد؟
-
به صورت تازه و خام
بادام را می توان به تنهایی به عنوان یک میان وعده سالم خورد یا به سبک های مختلف پخته و طعم آن را تغییر داد.
-
تهیه خامه
با آسیاب کردن بادام، می توانید خامه بادامی تهیه کنید که می تواند به عنوان یک جایگزین سالم و گیاهی برای خامه در دسرها و تهیه کیک ها استفاده شود.
-
تهیه بادام برشته
می توانید بادام را برشته کنید و به عنوان تزئین بر روی سالادها، غذاهای پخته شده، موسلی و یا دسرهایی مانند پودینگ یا آبنبات استفاده کنید.
-
تهیه روغن
با فشار دادن آن، می توان روغن تولید کرد که در آشپزی و پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرد که به عنوان روغن پخت و پز یا به عنوان یک افزودنی سالم به سس ها و دسرها مناسب است.
-
تهیه شیر بادام
خرد کردن آن و آب مخلوط کردن آن، می توانید شیر بادام تهیه کنید که گزینهای مناسب برای افرادی است که از مصرف محصولات لبنی خودداری می کنند.
-
تهیه خوراک
میتوان خوراک تهیه کرد که از طعم و خواص آن برای تنقلات و میان وعده های سالم می توان به کار برد.
-
تهیه خمیر
همچنین خرد کردن آن و مخلوط کردن آن با تارت یا خمیر پخت و پز، می توان خمیر بادام تهیه کرد که به عنوان پایه ای برای پایه ها و شیرینی ها استفاده می شود.
نکته
در صورت داشتن هرگونه حساسیت یا آلرژی به آن، قبل از مصرف بهتر است با پزشک مشاوره کنید.
طرز تهیه ی شیر بادام
- بادام را در آب خیسانده و به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت قرار دهید. این کار باعث نرم شدن بادام و سهولت در مخلوط شدن آن در آب می شود.
- پس از گذشت زمان لازم، آن را از آب خارج کرده و آنها را با آب تمیز شستشو دهید تا آلودگی ها و ذرات غیرمطلوب را بردارید.
- این مغز ها را را به یک گوشت کوب (Blender) یا میکسر قدرتمند اضافه کنید. به هر بادام حدود ۳ قاشق غذاخوری آب اضافه کنید.
- میکسر را روشن کنید و آن ها را به صورت پیوسته و به مدت حدود ۲ تا ۳ دقیقه مخلوط کنید. در طی این فرآیند، این مغز ها به شکل خرد شده و آبی کرم رنگ به دست می آید.
- یک ظرف نگهدارنده را زیر پارچه نخی تمیز قرار داده . سپس مایع مخلوط شده را ریخته و پارچه را جمع کنید.
- با دست خود روی پارچه فشار بیاورید تا همه شیر از پارچه عبور کند و در ظرف نگهدارنده جمع شود. در این مرحله، تقریباً همه پوست و فیبر آجیل در پارچه مانده و شیر بادام چرب و نرم خواهد بود.
- معمولاً ماندگاری آن حدود ۳ تا ۴ روز در یخچال می باشد.
حاوی چربی های سالم و اسید های چرب ناسaturates است و برای افرادی که از محصولات لبنی نمی توانند استفاده کنند، جایگزینی مناسب محسوب می شود.
Leave A Comment